FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Русия за шпионите: Измислени обвинения, ще има ответна реакция

Русия за шпионите: Измислени обвинения, ще има ответна реакция

Снимка: БГНЕС
Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България да обяви двама нейни дипломати за „персона нон грата“ и обеща ответни мерки, подробности за които ще даде на по-късна дата. Тази позиция бе изразена от руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

24 сеп 2020 08:25

286

23 сеп 2020 17:00

273

В текста се посочва, че обявяването на двама служители на руското търговско представителство за „персона нон грата“ ще нанесе вреда на двустранното сътрудничество, предаде БТА.

Решението на официална София е въз основа на „измислени обвинения“. Москва го възприема като „преднамерен опит за нанасяне на вреда на конструктивното руско-българско сътрудничество“, казва руското външно министерство.

Вчера Михаил Барилович, съветник-посланик на Руската федерация в София, бе извикан в Министерството на външните работи, където бе уведомен за решението да бъдат изгонени двама руски дипломати.

Според българската страна те са се занимавали с разузнавателна дейност в България от 2016 г., като са събирали информация за плановете за модернизиране на българската армия и поддържането на техническата готовност на военната техника, припомня ТАСС.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!