FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ

Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ

Снимки: БГНЕС
Президентът Румен Радев отговори на искането на ГЕРБ да се извини заради скандала, който се развихри по време на почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София.

Още по темата

20 фев 2020 11:12

215

Снощи, докато столичния кмет Йорданка Фандъкова държеше реч, стотина души започнаха да я освиркват с възгласи „Мафия“, „Оставка“ и „Румен Радев“.
Държавният глава отказа да се извини за случилото се. По време на посещението си в Русе, той заяви: „Ако на Герб не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.“

По-рано днес в парламента от управляващата партия упрекнаха президента, че си е позволил да оскверни свещеното място около Паметника на Левски. Според Тома Биков вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

„Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев“, коментира Биков в Народното събрание.

От БСП пък защитиха президента срещу нападките на ГЕРБ. Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. „Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг“, призна той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!