FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Румен Леонидов се усъмни в новооткритите ръкописи на Яворов

В истинността на новооткритите ръкописи на Яворов се усъмни поетът Румен Леонидов. Той изрази своето съмнение в коментар във Facebook.

„Всеки който познава творчеството на Яворов би се усъмнил, че това са негови стихотворения. Според мен няма усещане за Яворов, важното е, че с лоши стихове не бива да се правят сензации, дори да са на Яворов“, каза за „Денят  ON AIR“ поетът и общественик Румен Леонидов.

Още по темата

17 яну 2020 09:05

35

10 яну 2020 10:38

28

По думите му в училище той не се изучава достатъчно по ред причини. Откритите стихове пък събудили чувството, че това е някаква сензация. „Яворов не може да се позволи толкова елементарни неща, няма нищо от него, има само патриотарски опити, елементарни работи… Страшното е подмяната на историрическата принадлежност. Разликата между експертната справка и експертизата е голяма“, допълни той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Леонидов големият проблем е, че има подменени исторически документи. Не само подписът, но и почеркът бил различен.

„Ако не се намесят ДАНС и полицията, утре ще излезе, че Яворов е писал, че е македонист. Целта е да се тества минават ли тези фалшификати и утре да се произведат още“, посочи събеседникът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!