FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ролята на родителя в дигиталното обучение е много важна

От няколко седмици насам училищата у нас са на дистанционно обучение заради пандемията от коронавирус. Министърът на образованието Красимир Вълчев е категоричен, че няма да има нулева година. Учебната година може да продължи до юли и поради тази причина баловете също бяха отложени.

„Много по-гладко и много по-уверено върви дистанционното обучение, отколкото при старта. Директори и учители са положили усилия в момента дистанционното обучение да го има в почти 97% от училищата. Около 15% от учениците не са включени в това обучение, но това е съвсем нормално и не е никак опасно“, каза председателят на работодателите в просветата и директор на 119-о СУ Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR

Той смята, че на много места няма да е нужно да се повтаря това, което е учено до момента, защото то е учено добре и с голяма доза практичност. Само на някои места ще трябва да се повтори заради асинхронното използване на дистанционното  обучение и невъзможността да се усвои учебният материал. 

„При малките ученици 70% от ангажимента в основното обучение е за родителите. Те са много важни за подкрепата във всеки един момент. Не така са нещата при по-големите ученици, където подготовката в техническо отношение е напълно достатъчна. Ролята на родителя е изключително важна, за да се контролира целия този процес“, каза още той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!