FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Резервации за 3-и и 8-и март заливат заведенията във Варна

Резервации за 3-и и 8-и март заливат заведенията във Варна

Снимка: БГНЕС
Заведенията във Варна вече са заляти от резервации за трети и осми март, съобщава БНР. Според Павлин Косев, председател на местната организация на хотелиери и ресторантьори, ограниченията няма да са пречка, защото на всички ни липсва социалния живот.

„Определено на всички нас ни липсва социалния живот. Очакваме първата една-две седмици по-сериозен бум като търсене, след това според нас ще има едно леко отдръпване, но като цяло се надяваме голямата част от нашите клиенти, редовните да се върнат в заведенията. Ние ще ги посрещнем подобаващо“.

Още по темата

25 фев 2021 13:00

58

24 фев 2021 15:42

30

Косев каза, че основният проблем, пред който са изправени в момента, е недостигът на кадри, тъй като много служители в туризма вече са се отказали от бранша и са намерили друго поприще.

Затова той очаква да се внасят кадри от трети страни, най-вече Украйна:

„Сега на Председателския съвет много горещо обсъждахме и с вицепремиера Николова обсъждахме вноса на служители от трети страни, които към момента трябва да бъдат с PCR тест и сега въпросът е кой ще го плаща този PCR. Министър Николова каза, че води разговори и се надява до края на март месец да има някакво решение по този въпрос“, посочи Косев. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!