FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Район „Студентски“ ще има нови 2 училища и 2 детски градини

Район "Студентски" ще има нови 2 училища и 2 детски градини

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Планираме да изградим две нови училища на територията на район „Студентски“. Едно в кв. „Малинова долина“ и едно в Студентски град““, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с учители, лекари и медицински специалисти от район „Студентски“, съобщава БТА.

Още по темата

28 сеп 2019 08:40

17

24 сеп 2019 22:07

4

Дуалното образование е добро, но се преподава стара теория

„Изграждаме още две нови сгради на детски градини и санираме сградите на 55 СУ „Петко Каравелов“ и 8 СУ „Васил Левски“. Дворовете на училищата също ще бъдат реновирани и с нови спортни площадки“, каза Фандъкова.

Кандидатът за районен кмет Димитър Дилчев работи заедно с висшите училища за обособяването на студентски кампуси с контролиран достъп и обособяване на места за отдих, обучение и спорт на студентите. През следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус.

„За мен е изключително важна подкрепата за учителите и медицинските сестри, които работят в училищата и детски градини. Преди три години се преборихме да започне най-знаковата и мащабна реформата в образованието именно с инвестициите в хората. Повишението на учителските заплатие гарантирано в бюджета на държавата“, каза Фандъкова.

„Длъжници сме на медицинските сестри, които работят заедно с учителите и помощник-възпитателите в училищата и детските ясли. Подписах споразумение със КНСБ и поех ангажимент да достигнем договорените суми в колективния трудов договор“,обясни Фандъкова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!