FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Проф. Костадин Ангелов: Редът за ваксинации на българските граждани е нарушен

Проф. Костадин Ангелов: Редът за ваксинации на българските граждани е нарушен

Снимка: БГНЕС
Редът за ваксинации на българските граждани е бил нарушен в град Сандански. Това е устанивила проверка, която беше разпоредена вчера от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Информацията за резултатите съобщи самият той в официалния си Фейсбук профил.

„Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.“, съобщи министърът.

Проф. Ангелов допълва, че за да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

„Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.

Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!“, категоричен е министърът на здравеопазването.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!