FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Произвеждат първите 2 хил. облекла в Калофер

Произвеждат първите 2 хил. облекла в Калофер

Снимка: Правителствена пресслужба
Първите 2000 бройки защитни облекла вече се произвеждат от „Интендантско обслужване“ и до края на следващата седмица ще бъдат доставени.

Това докладва директорът на предприятието по време на инспекция на министър-председателя Бойко Борисов в сградата на предприятието в Калофер.

Още по темата

20 мар 2020 12:53

286

На ден се шият по над 200 броя, а в производствения процес участват 100 служители при стриктно спазване на дистанция помежду им и дезинфекция на работните помещения.
Доставките на специалния плат за ушиване на защитните облекла от Габрово се извършват по график, стана ясно още по време на инспекцията.

Премиерът пое ангажимент държавата да се намеси в ускоряването на доставките на специално лепило от Германия, което също се използва в изработката на облеклата. Навсякъде в Европа са създадени зелени коридори и с помощта на полиция камионите с важни доставки и материали ще се движат ускорено, каза още Борисов.

„Работете! Всички доктори, сестри, санитари, лаборанти очакват продукцията от тук, разчитаме на Вас. Действайте максимално. Каквото си произведем ние – това е“, обърна се премиерът към служителките в „Интендантско обслужване“. Защитни облекла ще бъдат осигурени и за доброволци и здравни медиатори, които подпомагат медиците и органите на реда.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!