FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Проверки в моргата в Хасково: Има ли риск за хората?

Проверки в моргата в Хасково: Има ли риск за хората?

Снимка: БГНЕС
Възможно е пожарът в автоморга в Хасково, при който над 100 авотмобила изгоряха, да е тръгнал от искра от оксижен. Пожарът пламна в събота, а в продължение на часове гъст черен дим се издигаше над града.
 
„Към момента тече досъдебно производство. Събират се доказателства. Ще бъде изготвена пожаро-техническа експертиза. Пунктът е работил, като е имало и хора в обекта. През годините са правени няколко проверки на моргата. Последната е през 2016, като нарушения не са установени“, каза пред „Нова тв“ Митко Чакалов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност“ в Хасково.

Още по темата

26 яну 2020 18:20

4

26 яну 2020 15:05

16

Една от версиите е, че огънят е тръгнал от работа с оксижен. В мрежата вече изтекоха и клипове, на които се вижда, че на обекта се работи.

От РСПБ обясниха, че от противопожарна гледна точка колите не трябва да бъдат наредени една върху друга, макар че тези автомобили са за скрап и металът се води негорим материал.

Предстои регионалната екоинспекция да извърши проверка за дейността на автоморгата.

„Общината няма компетенции да следи за законността, от гледна точка на лицензионни режими. От няколко месеца сме започнали регулярни проверки на нерегламентирани сметища, като с това целим да намалим риска за хората“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!