FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Приятна есен: Слънчево и топло време в следващите дни

Денят започна с ниски температури, но по-късно се очаква времето да бъде слънчево над цялата страна.

В сутрешните часове на места в низините и около реките на Южна България ще има ниски облаци и намалена видимост в някои райони. Ще духа слаб югозападен вятър.

Максималните температури ще са сравнително високи – от 18 до 23 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде от югозапад, по-силен по високите била и върхове. Бързо ще се затопля. Температурата на височина 2500 м. ще достига 6 градуса, а на 1500 метра – 12.

В четвъртък на фона на слънчево време затоплянето ще продължи. Следобед над Западна България ще се заоблачи и на места около планините за кратко ще превали.

В петък от северозапад на югоизток ще прониква с 3-4 градуса по-хладен въздух. Ще има временни заоблачавания и на места в северните и планинските райони ще превали слаб дъжд.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!