FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Почти 1500 работници в Ловеч – компенсирани с антикризисни мерки

Почти 1500 работници в Ловеч - компенсирани с антикризисни мерки

Снимка: БГНЕС
Близо 1500 работници от област Ловеч са били компенсирани през януари чрез различните антикризисни мерки, осигурени от държавата. Това съобщават от Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Ловеч.

Антикризисните мерки за краткосрочна подкрепа на заетостта, популярни като „60/40“ и „80/20“, продължават да работят за запазване на заетостта, като през януари над 888 заети лица са били компенсирани.

По мярката „Запази ме“, финансирана по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и финансовия механизъм React-EU, за компенсиране на заетите лица в принудителен неплатен отпуск, наложен от спирането на редица икономически дейности с цел овладяване на пандемията от COVID-19, в Ловешка област 126 работодатели, са подали заявления. Одобрени са 585 наети и осигурявани от тях работници и служители да получат компенсации по 24 лева на ден за периода на неплатен отпуск през ноември и декември 2020 г.

Въпреки наложения втори „локдаун“, пазарът на труда продължава да търси работна сила. Заявените работни места на първичния пазар на труда през януари са 322. Най-голям дял свободни работни места в реалната икономика са заявени в преработващата промишленост и държавното управление.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!