FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187

Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
Общо 17 са случаите на коронавирус у нас днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби. Това обяви пред Нова телевизия ген. Венцислав Мутафчийски.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж.

Според математическия модел, който разработват от Оперативния щаб и БАН, прогнозата е за покачване на случаите на заразени с COVID-19.

Още по темата

22 мар 2020 17:07

313

„В бъдещите дни бройката най-вероятно ще се удвоя. Надяваме се с мерките да смалим тази ярост на епидемия”, каза ръководителят на Оперативния щаб.

По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните, защото това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които наистина са застрашени от фатален край.

По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина.

Тези пациенти у нас, които бяха официално обявени за оздравели, са лекувани с антибиотици и никакви кортикостероиди.

В Щаба пък идвали непрекъснати дарения. Ген. Мутафчийски похвали хората, че са доста дисциплинирани и като цяло спазват мерките.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!