FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Последно сбогом: Днес се прощаваме със Стоянка Мутафова

Последно сбогом: Днес се прощаваме със Стоянка Мутафова

Снимка: Булфото, архив
Днес роднини, приятели и почитатели ще си вземат последно сбогом с актрисата Стоянка Мутафова. Тя почина на 6 декември на 97 години след болничен престой във ВМА.

Поклонението ще бъде от 11:00 часа в Сатиричния театър.

В памет на звездата и един от създателите на „Сатирата“, в театъра ще има и стол с нейното име.

Още по темата

6 дек 2019 17:15

7

6 дек 2019 10:38

2

6 дек 2019 10:30

3

6 дек 2019 10:15

13

6 дек 2019 09:41

17

6 дек 2019 09:04

243

Въвежда се временна организация на движението в София във връзка с поклонението. От 10.00 до 17.00 часа на 9 декември се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Стефан Караджа“ в участъка между ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „6-ти септември“. Стоянка Мутафова участва в повече от 90 театрални постановки. Многобройни са и изявите и в телевизионни продукции и киното. Основен неин партньор на сцената е Георги Калоянчев, но играе още с Георги Парцалев и Апостол Карамитев.

Остава в историята на българското кино с ролите си в „Точка първа“, Любимец 13″, „Специалист по всичко“, „Бялата стая“, „Топло“… В детските спомени няма да забравим и с ролята й на баба Цоцолана в „Патиланско царство“.

За професионалните й постижения легендата на българския театър има множество отличия, сред които орден „Стара планина“, наградите „Аскеер“, „Златен век“, „Златен Кукерикон“, почетна награда „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство“, голяма награда за изключителни постижения в световното театрално изкуство „Парад на изкуствата“ и много други.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!