FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Подписка в кв. „Младост“ срещу опасно кръстовище

Жители на „Младост“ събират подписка срещу опасно кръстовище в квартала. Според тях то крие рискове за пешеходци и шофьори, а липсата на светофар води до хаос в трафика.
Кръстовището на ул. „Самара“ и ул. „Д-р Атанас Москов“ е урегулирано само с пътни знаци, има четири пешеходни пътеки и е изключително натоварено.

„Преди 10 години, когато тук беше краят на София, нямаше значение колко коли минават. Когато беше построен Бизнес парка, започнаха да стават големи задръствания. На това кръстовище всеки ден стават ситуации, които са страшно близо до катастрофи“, обясни инициаторът на петицията Георги Драганов в „България сутрин“ .

По думите му за тежки инциденти все още не е ставало ясно, но ежедневно се случват леки пътни произшествия, а хората се страхуват да пресичат.

„Искаме от общината светофар. Дали това ще е най-доброто решение – не знам. Искаме обаче да има нещо тук, за да можем да ходим спокойно на работа, за да могат децата и възрастните да пресичат“, категоричен бе Драганов пред Bulgaria ON AIR.

40 души са се подписали в подписката, която е започнала преди два дни. Драганов обясни, че води преговори и с районни кметове, както и с хора, работещи в района.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!