FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Паркирането в София вече ще се заплаща и през мобилно приложение

Паркирането в София вече ще се заплаща и през мобилно приложениеНова услуга ще предлага Центърът за градска мобилност (ЦГМ) от този месец.

Тя позволява навсеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение, съобщиха от ЦГМ.

Цената не се променя – един лев за „зелена“ зона и два лева за „синя“. Условието е клиентът да има интернет на телефона и свалено подходящо приложение. Има версии за Android и iOS мобилни платформи.

Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за „синя“ и до 4 часа за „зелена“ зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез есемес, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане чрез есемеси.

Тази опция остава като алтернативна.

Приложенията, чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!