FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Още случаи на болни ученици в Стара Загора и региона

Още случаи на болни ученици в Стара Загора и региона

Снимка: БГНЕС
Нараства дифузното разпространение на коронавирусната инфекция в област Стара Загора, отчитат от местното РЗИ.

На 20 октомври с PCR тестове са потвърдени 67 нови случая. Сред тях има и няколко нови на ученици.

Сред далите положителен тест са ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик от 12-и клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора, ученик от 4-ти клас в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Казанлък, преподавател от Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора и преподавател в Детска градина „Незабравка“ в село Братя Даскалови.

Те са в са в добро състояние и се лекуват в домашни условия.

Паралелките, в които учат новооткритите заразени, както и детската градина в с. Братя Даскалови са под 14-дневна карантина. Такава не е наложена в Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“, защото преподавателят е спазвал необходимата дистанция и е работил с лични предпазни средства.

В помещенията на посочените учебни заведения е извършена крайна дезинфекция.

От РЗИ-Стара Загора призовават за отговорно отношение по време на пандемията. В случай на симптоми хората следва да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!