FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Очаква ни топла седмица с температури между 10 и 18 градуса

Очаква ни топла седмица с температури между 10 и 18 градуса

Снимка: Pixabay
Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

През нощта и в сутрешните часове облачността ще е променлива. В Източна България на места все още ще превалява. В Западна България ще духа слаб югозападен, а в Източна – северозападен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието до 7-8 градуса. В София около един градус.

През деня облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.

По Черноморието преди обяд все още ще превалява. Около и след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен, а по билата – до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, на 2000 метра – около 2градуса.

В началото на следващата седмица от югозапад ще се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост.

Дневните температури там ще остават по-ниски, до 7-10 градуса. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево и ще се затопли чувствително, особено в планините и в Предбалкана, където температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните, като максималните ще достигат на места 15-18 градуса.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!