FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Откриха телата на изчезналите в Стара планина баща и син

Откриха телата на изчезналите в Стара планина баща и син

Кадър: Bulgaria ON AIR
Дългогодишен спасител е открил телата на бащата и сина, които се изгубиха в Калоферския Балкан. 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриян изчезнаха още на 6 февруари.

Те са намерени в малко деренце над Паниците в Калофер от Тодор Мечкарев.

„Те са били живи. Спасителите са били над тях, а бащата и сина в деренцето. Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях“, коментира дългогодишният калоферски спасител пред karlovopress.com. 

Още по темата

9 фев 2020 22:28

44

9 фев 2020 09:20

123

Бащата си синът са били открити на 400 метра от своя автомобил, който те оставили в Паниците, преди да поемат на 5 февруари към връх „Ботев“. „Били са крачка от спасението си, но не са имали късмет“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

Експерти от Съдебна медицина ще направят аутопсия, за да установят причините за смъртта.

На 5 февруари в 16 часа е бил установен последният контакт с бащата и сина. В продължение на 4 дни планински спасители ги търсеха при ужасни метеорологични условия.

Единствената следа от тях бе намерен челник.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!