FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Онлайн уроци за сексуално образование за тийнейджъри

Онлайн уроци за сексуално образование за тийнейджъри

Снимка: БГНЕС
Онлайн уроци запознават по атрактивен, интерактивен и занимателен начин тийнейджърите с най-основните въпроси, свързани със сексуалното образование.

Четири пакета от учебни материали за здравно образование представя платформата Loveguide. Всички заинтересовани – учители, родители и образователни институции – могат да ги заявят на имейла на платформата info@loveguide.bg.

Основните теми са: Какви промени да очакваме в пубертета; Безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; Безопасност онлайн; Предпазване от сексуално насилие и експлоатация. Информацията е представена разбираемо, с реални въпроси на техни връстници и с примери от живота на популярни сред тях личности. И най-важното, тя е сто процента проверена и надеждна.

Онлайн пакетите позволяват обучение по здравните теми отвсякъде и по всяко време, в удобно за учениците, учителите и родителите време.  Могат да бъдат както директно предоставени на тийнейджърите за самоподготовка, след като са разгледани от техните учители и родители, така и да се ползват за онлайн работата в „Час на класа“.

Темите, засегнати в онлайн уроците, не са избрани случайно. Това са въпросите и дискусиите, които най-много вълнуват, а и с които трябва да са пределно наясно, учениците между 12 и 18 години. Това са темите, които учениците и техните учители повдигат в училищата в цялата страна, както и тези, които платформата получава всекидневно в онлайн каналите си, а именно: промени в пубертета; безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; безопасно и отговорно поведение онлайн; превенция на сексуално насилие.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!