FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Обявиха грипна епидемия и в Пловдив

Обявиха грипна епидемия и в Пловдив

Снимка: БГНЕС
Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив обяви грипна епидемия за областния град, съобщава БТА.

В тази връзка от утре до 4 февруари включително всички училища в областния град ще бъдат в грипна ваканция. Това потвърди и заместник-кметът по образование в община Пловдив Стефан Стоянов.

Учебните занятия трябва да започнат на 6 февруари, след междусрочната ваканция на 5 февруари.

Броят на болните е под средния за страната, но през последните дни той рязко се е увеличил. Обявяването на грипна епидемия е и като превантивна мярка, обяви д-р Моника Троянчева, директор дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ

В болниците са преустановени плановите операции, както и женските и детски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи. За да не се пренасят вирусите, здравните власти препоръчват да се избягват местата, където се събират много хора.

В Пловдивска област миналата седмица грипна ваканция бе обявена в училищата от общините Хисаря, Карлово, Куклен и Сопот.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!