FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Община Троян дава на концесия минерална баня и басейн в Шипково

Община Троян дава на концесия минерална баня и басейн в Шипково

Снимка: Булфото, архив

Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за строителство и управление на „Център за рехабилитация и отдих“ в село Шипково, съобщи кметът Донка Михайлова.

Предвижда се договорът с бъдещия инвеститор да е за срок от 32 години, с опция за удължаване с още до 10 години. Прогнозната стойност на инвестицията е малко над 20 милиона лева, съобщава БТА.

Михайлова поясни, че държавата е предоставила преди няколко години на Община Троян намиращите се в окаяно състояние минерална баня и минералния басейн в Шипково. Общината обаче не е успяла да намери средства за рехабилитацията им.

„Цялостното обновяване на тази база не е по силите на общинския бюджет. Нашата амбиция е да намерим партньор, с който заедно да възстановим дейността на старата баня, да обновим изцяло най-стария традиционен басейн с минерална вода и да бъдат изградени места за отдих“, добави кметът.

Тя уточни, че концесията ще бъде обявена до края на годината, а за първите три години от договора инвеститорът трябва да вложи в базата близо 3 милиона лева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!