FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Облачно и ветровито: Температурите днес от – 5 до 9 °C

Днес от юг облачността, предимно средна и висока, бързо ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а максималните – между 9° и 14°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца, съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

През следващите дни ще бъде динамично и променливо, сравнително топло за периода.

През нощта срещу понеделник и в понеделник ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините над около 800-900 метра – от сняг. На места в Западна България, където дъждът ще завали в нощните часове при температури близки до 0°, ще има условия за поледици.

От северозапад ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните.

Във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее. Северозападният вятър ще отслабне и дневните температури пак ще се повишат.

През нощта срещу сряда и в сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на места ще превали слаб дъжд, а вятърът от запад-северозапад ще се усили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!