FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Облачна събота, има условия за поледици сутринта

Облачна събота, има условия за поледици сутринта

Снимка: архив, Reuters
Днес облачността ще е променлива, често значителна и на места ще има слаби превалявания от дъжд или ръмежи. Сутринта в отделни райони на Западна и Централна България ще има условия за образуване на поледици.

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 11 области в страната – Благоевград, Кюстендил, Перник, област София, София-град, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора и Хасково.

Ще е почти тихо, в Източна България със слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 5° и 10°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температура на морската вода 12°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!