FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София

От втората половина на октомври всички, които паркират неправилно, могат да бъдат глобени с неприсъствени фишове. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНТ.

„Паяците основно вдигат автомобили, които са спрели неправилно и пречат на градския транспорт и автомобилите със специален режим на движение. Те са необходими в София. Рядко вдигаме тези, които не са заплатили скобата си в рамките на деня“, посочи той.

„В момента е готова система и обучаваме хора за налагане на неприсъствени фишове за неправилно паркиране. В близкия месец всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени. Тази система ще заработи през втората половина на октомври. С това се надяваме да дисциплинираме проблемните части на София по отношение на паркирането“, допълни Дилчев.

Още по темата

3 авг 2020 17:30

20

По думите му тези фишове са необжалваеми и процедурата е направена добре със снимков материал. Той посочи, че тези фишове ще бъдат лепени от служители на ЦГМ и ще са за цялата територия на София.

„Човекът, който е паркирал неправилно, ще си получи фиша и по пощата на постоянния адрес. Целта е с по-малко хора да можем да санкционираме повече пътни превозни средства и да можем да покрием по-големи терени в столицата и така местата в различните квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да започнат да се изчистват. Парите от глобите отиват в Столична община, а не в ЦГМ. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците“, допълни той.

В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи. Това каза още Димитър Дилчев.

„В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи, като поетапно към нея ще бъдат надградени много услуги. Хората вече ще могат да заредят превозния си документ през интернет и мобилно приложение, ще могат да заплатят пътуване само с докосване на безконтактна кредитна или дебитна карта, както и ще даде възможност за въвеждане на нови превозни документи за време и разстояние“, посочи Дилчев.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!