FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Новият метровлак – по-малко шумен, без машинист…

Новият метровлак – по-малко шумен, без машинист...Това е първият от новите влакове за третата линия на метрото, който вече е в процес на технически изпитания,  съобщи в профила си във Facebook кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

В производство са още 4 от 20-те влака, като първите ще започнат да пристигат в София през лятото на тази година.

Новите влакове са с намалено потребление на електроенергия, намалени нива на шум, както и с опция за движение без машинист.

50% от изграждането на първия и най-тежък участък от третата линия на метрото – централния, са готови.

„Очакваме в края на 2019 г. и началото на 2020 г. да бъдат пуснати всички 12 км метро, които се строят в момента с 12 метростанции и с метрото да свържем Околовръстния път при Горна Баня, район „Овча купел“, „Красно село“ с центъра на града и с кв. „Хаджи Димитър“ в източната част“, каза през януари кметът на Столичната община. Метрото е не само най-големият транспортен, но и екологичен проект за столицата“, подчерта Фандъкова.

„Безспорно метрото променя града ни. Не можем да си представим в последните 20 години градът ни без него“, заяви столичният кмет.

Фандъкова отбеляза, че метрото е най-добрият и най-големият транспортен проект, който е в десетката на най-добрите проекти, финансирани с европейски средства според ЕК.

По публикацията работи: Анисия Иванова / dnes.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!