FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, че ще работи за превръщането на БСП в първа политическа сила в България и отчете постигнатото за последните четири години.

Поставихме си шест задачи преди четири години и ги изпълнихме, заяви Нинова в политическия си доклад на форума. Още през 2016 г. обявихме, че правителството на Борисов е вредно за държавата и я води към катастрофа. Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този модел на управление и го изпълнихме, заяви Нинова. Тя отбеляза, че само за 44-то Народно събрание са внесли пет искания за вот на недоверие.

Парламентарната група превърна програмата на партията в реални законодателни действия, беше изключително активна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, коментира Нинова.

Още по темата

26 сеп 2020 11:36

54

Председателят на БСП припомни, че не са приели предложението да имат председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов. По думите й това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Не излъгахме един милион българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви Нинова, цитирана от БТА.

В последните четири години държавата се управляваше от нова тройна коалиция – официално от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, с неофициалната подкрепа от ДПС и услужливата на „Воля“. Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме и това дължи на всички вас – социалистите в цялата страна. Заедно показахме, че за нас политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората, каза Нинова.

В момента само БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България, каза лидерът на социалистите. Според нея не бива да има битка между поколенията в партията, а приемственост. БСП е единствената нелидерска партия, отбеляза Нинова и посочи въведено ограничение от два мандата за председател на БСП.

Тя посочи, че за първи път в 130-годишната история на партията социалисти са провели успешно прекия избор за председател на БСП. „Благодаря ви за голямото доверие, с което ме избрахте. Приемам го като огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България“, заяви Корнелия Нинова пред делегатите.

Имаме право да претендираме, че ще сме автентични вносители на промяната, посочи тя. Нинова заяви още, че не искат да „яхат“ протеста за оставка на правителството, но го подкрепят.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!