FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Николай Нанков: За кризата в Перник са виновни кметовете

Николай Нанков: За кризата в Перник са виновни кметовете

Снимка: БТА
Въвеждането на водния режим в Перник е закъснял и за това вина носят и настоящият, и бившият кмет – първият не издал заповедта навреме, вторият въобще не обърнал внимание на искането на ВиК преди месеци, смята зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Още по темата

20 ное 2019 19:45

41

20 ное 2019 11:12

37

Освен това лошата новина за перничани е, че водата от язовир „Долна Диканя“ не е годна за пиене. Поне това показват първите проби, чакат и втори от „Софийска вода“.

Нанков призна, че водопреносната мрежа на язовир „Студена“, единственият който захранва Перник, е с най-амортизираната мрежа в цялата страна. Загубите по мрежата са около 75%, а в някои селища достигат и до 90%.

Авариите са се увеличи за 10 месеца двойно в Перник, от 1800 преди години, за първите десет месеца на тази вече са над 3700, обясни Нанков.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!