FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Недостиг на ваксини в Пловдив

Недостиг на ваксини в Пловдив

Снимка: БГНЕС
Общопрактикуващи лекари в Пловдив връщат пациенти заради липса на ваксини. Хората в ДКЦ 1 в града под тепетата са изненадани от спирането на имунизацията.

„От снощи се гърми по всички медии, че личните лекари,което е най-правилното, ще извършват ваксинациите. Идваме на място – няма“, сподели един от чакащите за имунизация.

„Честно казано не мога да ви отговоря защо няма ваксини. За пореден път се говори едно, а се върши друго. Общопрактикуващите лекари сме като някакви топки, разкарвани между различните институции“, сподели пред Нова ТВ д-р Александър Калайджиев.

Още по темата

23 фев 2021 05:55

208

22 фев 2021 13:27

6

22 фев 2021 12:53

6

Той казва, че преди един месец личните лекари са получили разпореждане да изготвят списъци с желаещи за ваксинация. „При положение, че съм дал бройката за желаещите и имах уговорен ден и час, в който да отида да си взема медикаментите, се оказа, че те са били раздадени предишния ден“, посочи той.

„Заявил съм три флакона за 30 души за нашата практика, в която сме трима лекари. Всеки от нас да ваксинира по 10 души е съвсем нормално, защото на всеки един пациент трябва да се обърне внимание“, заяви медикът.

От РЗИ-то в Пловдив признаха, че знаят за проблема, но обясниха, че са раздадени над 3 хиляди ваксини на личните лекари още в неделя и към този момент ваксини няма. 

Нова пратка с медикаментите се очаква да пристигне в края на седмицата.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!