FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Над 420 хил. деца получават храни по училищни схеми

Над 420 хил. деца получават храни по училищни схеми

Снимка: БГНЕС
Над 420 хил. деца получават продукти по Училищните схеми през учебната 2020/2021 г.

В ДФ „Земеделие“ до момента са одобрени 121 заявления по Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти.

От тях 111 са за доставки на плодове и зеленчуци за 420 739 деца в 3 248 училища и детски градини. 91 заявления са за доставки на млечни продукти в 3 201 учебни заведения с включени 409 711 деца от детските градини и училищата.

По училищните схеми са останали за одобрение само заявления, по които от фонда писмено е изискана допълнителна информация от доставчиците. Въз основа на отговорите чакащите заявления ще бъдат приключени с акт на одобрение или с отказ за участие в схемите, съобщиха от ДФЗ.

Плодовете и зеленчуците се предоставят почистени и опаковани под формата на порции за всяко дете. Когато част от децата или учениците отсъстват, доставените за съответния ден количества се разпределят между присъстващите деца и ученици.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!