FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Мъгли и облаци в сряда, но отново без валежи

През следващото денонощие инверсиите в страната ще се усилят още и на много места в равнините, котловините и около реките ще има мъгли или ниска облачност, които ще се задържат почти през целия ден.

Там дневните температури ще останат ниски, предимно между 2 и 7 градуса, докато в планинските райони ще бъде слънчево и с високи температури – до 10-12 градуса.

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 5 и 0 градуса.

В София минимални температура около 0 градуса, максимална -7 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла. След обяд ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 9 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево със слаб източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

В четвъртък и петък в страната ще остане без валежи.

В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък още малко ще се затопли и дневните температури в припланинските райони ще достигат 10-12 градуса. В равнинната част от страната в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които в повечето райони ще се задържат през целия ден и дневните температури в тези места ще остават по-ниски, предимно между 1 и 6 градуса.

Преобладаващите сутрешни температури ще са между минус 4 и 1 градус, по-високи по Черноморието. В източните райони ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър, с който в петък ще започне да прониква малко по-студен въздух. На места по Черноморието е възможно да преръмява.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!