FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МТСП с телефон за психологическа подкрепа за възрастните

МТСП с телефон за психологическа подкрепа за възрастните

Снимка: Pixabay
От утре до края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на телефон:  080 088 001, ще предоставя безплатна психологическа подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания. За целта бяха подбрани доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които всеки ден от 9 до 17 ч ще консултират нуждаещите се.

Колцентърът на МТСП ще продължи да дават и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – 116111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог. От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, скайп или вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!