FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МВФ прогнозира: Глобална рецесия през 2020 г.

МВФ прогнозира: Глобална рецесия през 2020 г.

Снимка: БГНЕС
Пандемията на коронавирус ще доведе до свиване на световното икономическо производство през 2020 г.

Това заявиха висши служители на Международния валутен фонд и добавиха, че „изключително голям брой страни“ се нуждаят от спешно финансиране от МВФ.

Още по темата

27 мар 2020 15:43

493

26 мар 2020 22:27

749

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева и председателят на Международен валутен и финансов комитет (управляващият комитет на МВФ) Лесета Кяняго направиха съвместно изявление, в което посочиха, че за да се облекчи недостигът на валута в много развиващи се страни, МВФ проучва допълнителни варианти, които надхвърлят традиционните средства на фонда за кредитиране. „Ние се намираме в безпрецедентна ситуация, в която глобалната здравна пандемия се превърна в икономическа и финансова криза. С внезапно спиране на икономическата активност глобалното производство ще се свие през 2020 г.“, заявиха те след съвместен конферентен разговор с ръководството на Международен валутен и финансов комитет. (БНР)


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!