FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Масови проверки на магазините за левче и железариите в София

Масови проверки на магазините за левче и железариите в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Масови проверки ще бъдат извършени в „магазините за левче“ в София, съобщават пресслужбата на ДАМТН.

Още по темата

1 апр 2020 10:28

51

31 мар 2020 20:50

97

На територията на столицата ще се проверяват нискобюджетни търговски обекти, познати повече като „магазин за един лев“ и подобни, като малки квартални железарии и т.н. Проверката ще обхваща периода от началото на въвеждане на извънредно положение до неговата отмяна.

Задължение на инспекторите от ДАМТН е да проверяват какви разрешителни имат за продажбата на предпазни маски, очила за индивидуална защита и предпазни ръкавици и други стоки.

За целта инспекторите ще следят за нанесена маркировка за съответствие СЕ; задължителните пиктограми и маркировки според изискванията за конкретния вид ЛПС, които трябва да са трайно нанесени върху ЛПС в съответствие с приложимите за тях хармонизирани стандарти; инструкция за употреба на български език, от производителя, в която да е описан ясно рисът, от който продуктът защитава ползвателя; нанесени наименование и адрес на производител и вносител; декларация за съответствие, която да е достъпна за потребителя. Това означава тя да придружава продуктът или в инструкцията за употреба да е обявен линк, на който потребителят може да я намери в електронен вид.

При установени нарушения ще бъдат предприети съответстващите по закон административно наказателни действия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!