FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

„Люлин“ днес: Проблемите – ежедневни, отговорността – голяма

„Район Люлин е развиващ се столичен район с изключително много инвестиции и инвеститори както в частния, така и в публичния сектор. Винаги може повече, но продължаваме да работим районът да просперира“, заяви кметът на „Люлин“ Милко Младенов в „Денят ON AIR“.
Като един от решените проблеми Младенов посочи, че е премахнато гетото на изхода на София. Той сподели, че все още има роми в района, които създават проблеми, но в контекста на интеграцията те трябва да живеят, както всички останали граждани и да си плащат сметките.

„Все по-малко почват да не плащат, защото сме категорични в административните производства, когато  са нередовни платци и не спазват нормите на етажната собственост. Подходът е деликатен. Манталитетът им е да лежат на гърба на другите, затова ние се стараем да вменим задължения, каквито имат всички български граждани“, изтъкна кметът на „Люлин“ пред Bulgaria ON AIR.

По думите му директорите на училищата следят дали децата ходят редовно на училище и подават сигнали, когато установят системно отсъствие.

Младенов заяви, че район Люлин е не само град в града, а и четвърти по-големина като население след Пловдив, Варна и Бургас.

„Проблемите са ежедневни, в един момент едно решение може да е адекватно, в следващия момент може да не върши работа. Отговорността е изключително голяма“, изтъкна кметът.

Той сподели, че е разработен голям проект, който е част от инициативата за зелена София и се надява изпълнението му да приключи в късната есен на 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!