FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Лидерски битки или нови стратегии: Какви са козовете на партиите за вота?

На лидерски битки и нови стратегии разчитат партиите за вота на 4 април. Месец и половина преди вота БСП е единствената партия, обявила официално водачите на листите си. По традиция обаче основните играчи се изправят един срещу друг в няколко ключови области. Разликата е, че сега партиите залагат повече на стратегии, отколкото на личности, смята политологът и изпълнителен директор на „Галъп“ Първан Симеонов.

„ГЕРБ ще опита да мобилизира целия административен вот, БСП ще се надява до последно да поднесе изненада. Може да акумулира малко анти-ГЕРБ вот“, коментира Първан Симеонов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него левицата може да привлече около 100 000 наказателни гласове, а съюзник по неволя се оказва Слави Трифонов. Големият проблем на парламентарните избори се очертава липсата на нови лица.

„Няма нови алтернативи. Както е известно, българите обичаме някой нов“, обясни политологът.

Още по темата

17 фев 2021 18:12

38

17 фев 2021 15:05

35

17 фев 2021 10:13

63

Не са нови и битките в ключовите области. По традиция, Бойко Борисов оглавява две листи на ГЕРБ  – в 25-и многомандатен избирателен район и в Пловдив. В София един срещу друг се изправят премиерът и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Водач на листа в същия район ще бъде и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.
Картината в Пловдив е същата – Борисов срещу Нинова и Иванов. Бившият номер две в ГЕРБ Цветан Цветанов очаквано ще води във Велико Търново листата на новата си партия „Републиканци за България“. Не е тайна, че Цветанов има силно влияние там, както и в Благоевград.

„Аз не мисля, че обществото ще консумира тези имиджи“, смята Първан Симеонов.

Битка на полето на медицината се очертава в старата столица и във Варна. Един срещу друг се изправят министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и основният критик на здравната стратегия на държавата доц. Атанас Мангъров, който оглавява две листи на АБВ – в София и в Търново.

Номинацията на инфекциониста взриви мира в АБВ. А самият той призна, че се страхува от вендета. Според източници на Новините On Air разместванията ще продължат до последно. Пример за това е вицепремиерът Екатерина Захариева, за която в битка влязоха родният ѝ Пазарджик и Ямбол. Партиите трябва да регистрират списъците с кандидат-депутати до 2 март.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!