FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия

Снимка: Bulgarian Armed Forces
Министерският съвет одобри проект на договор за закупуване на два кораба минни ловци между правителството на Република България и правителството на Кралство Нидерландия. Сумата за тях е 1 996 000 евро без ДДС.

Придобиването на минните ловци ще допринесе за повишаване на способностите на българските Военноморски сили за изпълнение в пълен обем на задълженията за провеждане на противоминни операции, съобщиха от правителствената пресслужба.

Целта е осигуряване безопасността на корабоплаването в морското ни пространство в мирно време, както и успешно изпълнение на военновременните задачи в национален и съюзнически формат в НАТО и ЕС.

Съгласно Закона за международните договори на Република България, с одобряването на проекта на договор за закупуване на двата кораба, правителството упълномощава министъра на отбраната да проведе преговори и да подпише договора, при условие на последваща ратификация от Народното събрание на Република България.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!