FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Командир Райна Косева говори за пандемията, авиацията, адреналина…

Пандемията от Ковид-19 спря хиляди полети, превърна летищата в призрачни. За командир Райна Косева от националния превозвач „България еър“ обаче, която е начело на екипажа, приземил самолет на летище „Хийтроу“ при много силна буря в началото на годината, отминалата вече 2020 година е прекрасна, изпълнена с много споделени семейни мигове.
„Промени се абсолютно всичко в авиацията, аз го свързвам с коронавируса, който приземи огромна част от авиопарка. Най-лошият момент, може би, беше, когато затвориха летищата, тъй като всичко беше неочаквано, човек като е свикнал на един начин на живот“, коментира командир Райна Косева.

Тя е влюбена в небето и в летенето вече 20 години. Изпълнява полети предимно в Европа. През 2020 за първи път вижда толкова пусти летища.

„За първи път в живота ми виждам такова нещо, аз никога не бих повярвала, че може да се случи. Ако някой ми беше казал, нямаше да му повярвам, че едно от най-натоварените летища като Хийтроу, ще бъде абсолютна пустош и ние ще бъдем единственият самолет, който прелита от София до Лондон, а в ефира ще срещнем един единствен самолет за 3 часа“, допълни тя.

В началото на годината, благодарение на изключителния си професионализъм и хладнокръвие, тя успешно приземява самолет на летище Хийтроу по време на бурята Киара. И въпреки че казва, че просто си е вършела работата, пътниците  ѝ ръкопляскат за успешното приземяване.

Признава, че адреналин има при всеки полет.

„Адреналинът го свързвам с някакви стресови ситуации, като ходя да скачам с бънджи, в работата по-скоро е рутина“, категорична е тя.

В личен план споделя, че 2020 е най-хубавата година, защото е имала време за трите си деца.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!