FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Климатикът измести парното за топлото на българина

Климатикът измести парното за топлото на българина

Снимка: pixabay.com
Макар и официално астрономическата зима да идва на 22 декември, на практика тя вече е тук. Мъгли, студ, дори и първия сняг отново са част от нашето ежедневие, а въпросът за отоплението през зимата отново излезе на дневен ред.

Още по темата

9 дек 2019 08:10

60

21 окт 2019 10:50

84

24 юли 2019 21:38

8

Кое отопление излиза най-евтино? И струва ли си замърсяването на въздуха за няколко лева по-малко? Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета с въпроса: Как ще се отоплявате през зимата? В допитването ни участие взеха точно 5777 души.
Проучването сочи, че най-много наши сънародници през зимата се отопляват на ток. Цели 30% от анкетираните залагат на климатик, който да стопли домовете им. С друг отоплителен уред на ток пък ще се топлят 11% от българите.

Традиционното парно ще сгрява 27% от нашите сънародници, като прави впечатление, че то явно започва да губи битката с климатиците.

На дърва и въглища се отопляват 14% от участвалите в анкетата.

Почти всеки пети българин пък (18%) признава, че ще се отоплява само в най-студените дни, защото няма достатъчно пари, за да си позволи домът му да е топъл през цялата зима.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!