FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

КЕВР провери „Топлофикация“ и отчете: Няма нарушения!

КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!

Снимка: БГНЕС
Няма нарушения в ценообразуването на ноемврийските сметки на „Топлофикация София“, показва резултатът от извънредната проверка на КЕВР, която бе инициирана след медийни публикации, съобщиха от столичното топлофикационно дружество.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки, уточняват от „Топлофикация София“.

Още по темата

21 дек 2020 13:49

287

21 дек 2020 08:30

33

В рамките на проверката от дружеството беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през ноември. В няколко последователни точки е посочено, че издадените фактури от „Топлофикация София“ отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период, допълват от топлофикационното дружество.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни е била видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

Своевременно е започнала разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите. В рамките на кампанията е била предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!