FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Кардиологията в Пазарджик под карантина заради болен лекар

Кардиологията в Пазарджик под карантина заради болен лекар

Снимка: БГНЕС
Под карантина е поставено кардиологичното отделение на болницата в Пазарджик заради заразен с COVID-19 лекар, съобщава „Фокус“.

Връчени са заповеди за изпълнение на директора на „МБАЛ-Пазарджик“ с които е въведена е 24 часова карантина: на „Кардиологично отделение“, включваща прекратяване приема и изписването на пациенти, както и на Кардиологичен кабинета към Медицински център.

Още по темата

17 сеп 2020 06:00

57

Предписано е извършването на основна дезинфекция на отделението и медицинския център, както и да се въведе засилен дезинфекционен режим на работа в лечебното заведение, като стриктно се спазват мерките за превенция и контрол на инфекциите, съгласно Наредба № 3 за утвърждаване на медицинския стандарт по превенция и контрол на вътрешните инфекции, и насоките на Световната здравна организация. Предприемат се съответните противоепидемични мерки спрямо персонала, който е бил в най-близък контакт с лекаря и се осигурява медицинско наблюдение, както и при необходимост провеждането на изследвания на персонал и пациенти от отделението.

За последните 24 часа 7 са новите положителни проби за COVID-19 в област Пазарзжик. , Две от пробите са на мъже от град Велинград на 63 и 69 години, хоспитализирани в „МБАЛ-Велинград“. Останлите проби са на жена на 43 години и мъж на 69 години от град Пазарджик, които са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“.

Мъж на 69 години от град Пещера е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“- Пещера. На домашна изолация са поставени мъж на 45 години от село Бошуля, мъж на 38 години от град Пазарджик и лекаря в „Кардиологично отделение“ на „МБАЛ-Пазарджик“.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!