FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Как малките общини се справят с епидемията от COVID-19?

Коронавирусът разтресе цялата страна, а и цяла Европа. За сега големите градове се справят добре и въвеждат нови и нови мерки за ограничение на заразата. Но как се справят по-малките общини?

„160 са души са под карантина, 50 наши съграждани са след карантина. Община Карлово е с около 60 000 жители. На този етап имаме двама болни, които са в Инфекциозно отделение. Единият днес беше транспортиран в Пловдив, тъй като състоянието му се влоши“, каза пред Bulgaria ON AIR кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

По думите му засега няма очаквания за повече положителни проби в града.

„Коронавирусът беше пренесен преди около 15 дни от чужбина. Ние имаме 21 легла, разкрити сега, има възможност още 20 да бъдат разкрити, имаме и два апарата за командно дишане. Имаме средства за още един респиратор. Големият проблем е с кадрите“, смята Караиванов.

Той добави, че целта на мерките е да забавим разпространението, за да не се налага толкова хора да се нуждаят от реанимация.

„Ние разполагаме с няколко реаниматори. Да поддържаме повече от 4-5 болни на командно дишане е непосилно за болници от нивото на общинските. Ясно е, че не можем да си позволим прекалено дълги мерки, които да налагат забрани на бизнеса“, обясни кметът на Карлово.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!