FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

И кметът Фандъкова в доброволческите отряди за София

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се включи в доброволческите отряди за разнасяне на храна на възрастните хора. В страницата си във Facebook тя съобщи, че тази седмица 165 възрастни хора са получили до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. 

„Днес и аз се включих в доставките с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани.

Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да Ви помогнем при нужда!“, пише кметът.

Тя припомня, че от началото на епидемията са организирали доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома.

Общината и БЧК разполагат с по 40 човека от доброволни формирования, които също се включват по график.

Готов е и първият екип от 28 граждани, които се записаха за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата се разширява.

„Благодаря на всички граждани, които се записват за доброволци. Благодаря на Венци и Боян от Аварийното звено на общината и на Ани и Джъстин от БЧК, с които днес бяхме заедно на адреси. И не защото е важно кой какъв е в този момент, а защото е важен пример за солидарността – Джъстин е от Белгия, от три години и половина живее в България, работи за IBM и е доброволец на БЧК. Да си помагаме и ще се справим!“, завършва поста си тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!