FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Изкуственият интелект – какво е бъдещето му?

Неотдавна от печат излезе книга „Изкуственият интелект“. Авторът Мариана Тодорова е доктор по футурология и изследовател в Института по философия и социология към БАН. Била е народен представител в 43-то НС. Има специализации по лидерство в Харвард Кенеди Скуул, Държавния департамент на САЩ и Китайската академия за управление. Участва в множество конференции за изследвания на бъдещето и футуристика.

„Дебатът за изкуствения интелект е в двете крайности – има негативно и положително настроени „, коментира Тодорова пред „Денят ON AIR“.

По думите ѝ той има достатъчно силно влияние в медицината, сигурността и други сфери.

„Супер изкуственият ще ни превъзхожда“, посочи тя за Bulgaria ON AIR.

Според нея голяма част от учените смятат, че той няма да има съзнание, други обаче смятат, че това съзнание ще възникне от самосебе си. Това обаче не означавало непременно злонамереност.

„Голяма част от професиите ще изчезнат, други ще се трансформират. Работи се и по въпросите на дълголетието и безсмъртието“, допълни събеседничката.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!