FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

„Зелената политика“ се превръща в тренд, според икономист

Световният политически и бизнес елит се събра на годишния икономически форум в швейцарския град Давос. Той се провежда за юбилейния 50-и път. Сред основните теми на форума е борбата с климатичните промени.
„От една страна имаме наистина много политически шум по темата, много спорове, идеология. Има разделение между политиците, за които темата не е приоритет, като Тръмп и някои азиатски политици и други, като европейските, които поставят проблема като приоритет. Фактът е, че наистина има поне научен консенсус, че има сериозно влияние на човека върху климата“, коментира икономистът Евгени Кънев в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него Тръмп използва трибуната още веднъж да каже, че няма да спре икономиката заради „зелени“ политики, но е направил някакъв мост, като е казал, че подкрепя инициативата за засаждане на 1 трилион нови зелени дръвчета по света.

„В Европа има изключително голям политически натиск по вземане на мерки за екологията. Зелените вече имат изключително голямо влияние. Това води до промяна на държавните политики и това, което се очаква е, че гигантски бюджети ще бъдат разпределяни в бъдеще във връзка с тези зелени политики. Това са милиарди. Това тласка бизнеса към промяна“, смята Кънев.

Той посочи още, че Европа се движи в тази посока и е факт, че огромни пари ще бъдат насочени в тази сфера.

„Това е трендът, „зелените“ политики. Това ще става факт“, заяви експертът, който е на мнение, че Грета Тунберг е лице на едно ново поколение.

„Трябва бизнесът да бъде социално отговорен към това, което неговата дейност носи на околната среда“, заяви Кънев пред Bulgaria ON AIR.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!