FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

За по-малко жертви на пътя: Самообладание и спокойствие

Смядово е в двудневен траур за жертвите от катастрофата край Омуртаг, при която загинаха петима. От началото на годината близо 500 души са загинали на пътя. Има ли техники и реакции, с които биха могли да се избегнат подобни инциденти?

Още по темата

21 окт 2019 18:32

4

21 окт 2019 12:50

22

За да можем да запазим своя, а и живота на другите участници в движението е нужно да запазим самообладание, обяснява Васил Жеков от Академията за безопасно майсторско шофиране пред Bulgaria ON AIR.

Причината е, че повечето от инстинктите ни са противопоказни в подобни ситуации, а шофьорският изпит не подготвя водачите за подобни ситуации.

Освен човешкия фактор много от пътищата у нас са опасни.

„Този проблем ще се задълбочава до момента, до който не се намери вариант за извършване на инспекции по пътна безопасност, които да идентифицират тези пропуски и които да дадат съответни решения“, заяви Диана Русинова от ИПБ.

От там ще предадат докладите си за последните тежки инциденти на пътя на премиера Бойко Борисов и Министерския съвет.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!