FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Защо се появиха пукнатините на Лъвов мост?

Преди дни кръговото кръстовище на „Лъвов мост“ в София осъмна с големи пукнатини в асфалта и това бързо породи редица коментари, че общината отново трябва да прави поредния „ремонт на ремонта“.
Експертът по пътна безопасност Диана Русинова и автомобилният състезател Румен Дунев коментират как се поддържат пътищата у нас пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

18 фев 2021 12:43

284

„Парите, които харчим в България, не са достатъчни – ние си купуваме най-евтиния продукт. Проблемът не е в това, че е било -15 или +20, а че за много кратък период се получи това замразяване и размразяване и всъщност горната част на асфалта се е сцепила“, коментира Русинова. Тя посочи, че едни експерти са на мнение, че трябва да се сложат метални шини, а други са категорично против.

Румен Дунев посочи, че след появата на пукнатините на кръстовището много експерти са изразили различни мнения и са създали фалшиви новини. Фирмата-изпълнител е заявила, че ще покрие щетите, а фугите ще бъдат оправени, но за тази цел е необходимо температурите навън да бъдат по-високи.

„Имаше изплашени хора, че мостът ще падне. Не, мостът няма да падне, поне не заради този проблем. Тези фуги по никакъв начин не застрашават живота и здравето на никого“, заяви Русинова.

Според Румен Дунев нещото, което държавата трябва да направи, е да не се разчита само на новите системи на автомобилите, а да се направи съоръжение, в което да се повишава квалификацията на водачите в контролирана среда.

Той е категоричен, че повишаването на контрола по пътищата е ключов фактор за решаването на проблемите.

„Държавата е длъжна да осигурява безопасна среда за управление на водачите“, заяви Дунев.

Русинова посочи, че у нас властите санкционират само за превишена скорост, а трябва да започнат да санкционират и за неправилно престрояване, за минаване на червен светофар и много други неща, така че да се повиши контролът..

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!