FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Затворените курорти в Австрия и Германия изпратиха чехите в Банско

Затворените курорти в Австрия и Германия изпратиха чехите в Банско

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
За първа година Банско наблюдава осезаемо присъствие и засилен интерес от чешки туристи. Заради затворените курорти в Австрия и Германия в Чехия се прави много голяма реклама на българските курорти и самите туристи са силно впечатлени от условията тук. Това заяви Ирина Никулчина, бивш състезател по биатлон и собственик на къща за гости, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Но все пак най-голямата част от туристите са българи, като те избират обикновено уикендите за каране на ски, каза гостът.

„През уикендите натоварването е около 30-40%“, обясни тя пред Bloomberg TV Bulgaria.

„Никой все още не може да каже какво ще се случи през март. Той винаги е бил предпочитан месец от скиорите, но сега всичко е в последния момент и пак се надяваме на пакетите за уикендите“, заяви Никулчина.

„Спадът в нощувките е около 20-30%, но голяма част от хотелите изобщо не работят…, а цените се намаляват, защото всички се съобразяваме с това, че карането на ски не е евтин спорт“, каза още тя.

Никулчина изрази надежда, че още с началото на следващия сезон през месец декември всички хотели ще могат да отворят врати и че това да бъде един по-добър сезон.

Относно развитието на българския биатлон гостът заяви, че има много млади надежди, но подготовката в момента е много трудна психологически.

Целият разговор – във видеото.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!