FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Затварят до пролетта местата за стари автомобилни гуми в София

Затварят до пролетта местата за стари автомобилни гуми в София

Снимка: БГНЕС
Приключи кампанията за събиране на стари гуми от гражданите, поради което временните 31 места, разположени на общинска територия, се затварят, съобщават от Столичния инспекторат.

Забранителни табели ще указват, че на тези места не трябва да се оставят стари гуми.

При установени нарушения санкциите за физически и юридически лица са в размер от 500 до 20 000 лв. според Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.

Сезонните места се разкриват с цел събиране на негодните гуми от граждани, за да не се злоупотребява с тях, поясняват от Инспектората. Гражданите могат да се възползват от услугите на автосервизите и пунктовете за смяна на гуми, в случай че все още имат и искат да предадат.

За изминалата 2020 г. от всичките 31 места в 12 района са събрани над 14 000 броя негодни гуми от хората, с което е предотвратено тяхното нерегламентирано изгаряне. През пролетния сезон предстои местата да бъдат разкрити отново.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!