FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Заради коронавируса: „Св. Анна“ в София без прием на пациенти

Заради коронавируса: "Св. Анна" в София без прием на пациенти

Снимка: БГНЕС
Университетска болница „Света Анна“, София, временно преустановява приема на пациенти до 15.30 часа утре, 27 март. Това се налага след като в лечебното заведение по-рано днес бяха установени двама пациенти с COVID-19.

В болницата в момента се извършва пълна дезинфекция, съобщават от болничното заведение. Създадена е необходимата организация спешните пациенти, които следва да бъдат насочени към Окръжна болница, да се поемат от други лечебни заведения.

Още по темата

26 мар 2020 15:30

2

Органите на МВР съдействат за недопускане влизане и излизане от лечебното заведение. Веднага след приключване на дезинфекционната дейност лечебното заведение ще се върне към нормалния си режим на работа. Под карантина ще останат клиниката по пулмология и част от клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

По-рано днес положителни проби за COVID-19 бяха отчетени при  54-годишен мъж и 75-годишна жена, които в момента са на командно дишане в КАИЛ на УМБАЛ „Св. Анна“.

Установяват се и се вземат проби за новия коронавирус от всички контактни лица, в това число и от медицинския персонал на лечебното заведение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!