FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започва ремонт на част от пътя Димитровград – Стара Загора

Започва ремонт на част от пътя Димитровград - Стара Загора

Снимка: БГНЕС
В началото на април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград – Стара Загора в участъка от моста на река Марица до границите на общината с област Стара Загора, съобщи кметът на община Димитровград Иво Димов след среща със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и представители на АПИ.

Международният път I-5, който минава през община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години кметът Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото реновиране, уточниха от общината.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, на срещата е коментиран още един значим въпрос за Димитровград – състоянието на ВиК мрежата в града и необходимостта от обновяването й. В резултат на разговорите община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод от пречиствателната станция за питейни води до квартал „Габера“, който осигурява две трети от водата за града, но който е амортизиран и дава чести аварии.

Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от МРРБ, посочил Иво Димов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!